Self-care? 6 начина да си подариш всичко, от което имаш нужда

Self Care

Забързано ежедневие – работа, вкъщи, домакински задължения, фитнес, пазаруване… Звучи ли ти познато? Винаги обаче трябва да намираме по малко време за себе си. Ние от екипа на Nеxt Level искаме да ти дадем няколко идеи, как да отделиш време за теб самия и това да те зареди за следващата доза ежедневни задачи. 

Защо е важно да се грижим за себе си? 

Заниманието с хобита, движение или каквото е най-подходящо за твоя натурел ще допринесат за:

  • твоето спокойствие;
  • ментално здраве;
  • по-добра комуникация с хората около теб;
  • концентрация в работата;
  • лекота при изпълнение на ежедневните задачи.

Няма как да не споменем, че грижата за себе си не трябва да е еднократно събитие, нито краткосрочно. Това е процес, които изисква време, и трябва да се адаптира към навиците ти, за да видиш прогреса в отношенията ти с теб самия. 

6 стъпки към self-care

1. Чети книга

Доказано е, че четенето подпомага бавното освобождаване на ендорфини. Това може да бъде твоето време офлайн. Не се чувствай длъжен да отговаряш на всяко едно съобщение и да бързаш да видиш телефона при всяка една вибрация. Внеси спокойствие в ума и душата си с няколко страници на ден във времето само за теб. Да, прочете правилно, няколко страници. Не е небходимо да пришпорваш нещата, започни постепенно, далеч не е необходимо да прочиташ по половин книга на ден, ако нямаш време за това.

2. Танцувай

Лесно и приятно! Толкова е просто, пусни си любимия плейлист и се раздвижи вкъщи. Никой няма да те гледа или съди, важен си само ти. Усети ритъма и се отърси от всички мисли, проблеми, задължения. Всичко може да почака. Направи своя рестарт по един забавен и развлекателен начин. 

3. Практикувай йога или медитация

Включването на йога, медитация и упражнения за дълбоко дишане в ежедневието ти може постепенно да повиши нивото на ендорфин в организма. И познай? Отново не е необходимо да отделяш твърде много време или да се чудиш къде да се упражняваш. Упражненията за дишане или медитацията може да изпълниш и на леглото или дивана, а холът ти е достатъчен за кратка йога за раздвижването на кръвта и пречистването на мислите. Ако мотивацията ти вкъщи не стига, винаги може да разгледаш нашите графици с групови занимания и да намериш йога занимания в удобен за теб клуб. 

4.Разходи се в парка

Тук идеите леко се преплитат с предната точка, понеже може би не знаеш, че по-продължителното ходене също е вид медитация. Но да се откъснем от това и да се насочим към чистите ползи от разходката. Тишина, чист въздух и движение. Какво повече? Може да подготвиш любимата си напитка предварително, да поканиш някой приятел и да се разходите в близкия парк. 

Даваме ти идея за смути, което да вземеш със себе си в парка в статията: От кухнята на Next Level“

Ако се опитваш да се самосаботираш с оправдания, ние сме тук, за да ги оборим. Продължителността на разходката зависи изцяло от теб, облеклото не е необходимо да се измисля специално или да се бавиш с приготовления. Просто слагаш едни маратонки и си готов за действие! Какво по-хубаво от това, да се разходиш на чист въздух в някой все по-топъл следобед.  

5. Тренирай

Стигаме до най-важната част – здравите физически тренировки. Те са един от най-ефективните начини за освобождаване на напрежението и отърсване от ежедневните проблеми. Практикуването на спорт вдига нивата на ендорфин, повишава самочувствието, намалява напрежението, подобрява стойката на тялото и още много други. 

Тук опциите са много, като започваме от най-просото – тренировки вкъщи. Извършваш ги в удобно за теб време, по комфортен за теб начин. Ако не знаеш какво да правиш и как да тренираш вкъщи, може да разгледаш нашите онлайн тренировки

Започни с видеата с безплатен достъп, като например HIIT, Стречинг, Тренировка за корем и торс и други. 

А тренирал ли си на открито? Може да тичаш, да правиш подскоци на едно място, напади и клекове или да избереш площадка за стрийт фитнес с базови уреди и лостове. 

За да бъдеш независим от метеорологичните условия обаче и за топ мотивация, препоръчваме ти тренировките във фитнес залата. При нас ще намериш всичко необходимо за една пълноценна тренировка, като пак акцентираме, че продължителността не бива да те притеснява. Препоръчителното времетраене на истински натоварваща тренировка е 1 ч. и 30 мин., но дори тренировка от 30-тина минути може да направи чудеса с твоето настроение и самочувствие. 

Ако искаш да отидеш на Next Level, 😉 винаги може да посетиш и някоя от нашите групови тренировки. Така няма да се разконцентрираш или разпиляваш измежду уредите, тренировката е предварително подготвена, а треньорът освен да те мотивира, може да ти даде и някои наистина ценни съвети как да подобриш представянето си.  

Научи какво представлява тренировката по Booty или Les Mills Grit в статиите: “5 причини защо да тренираме дупето” и “Всичко, което трябва да знаете за Les Mills Grit”.

6. Подари си козметична процедура

Накрая, но не на последно място – няма по-подходящо време от сега да се погрижиш за кожата си! 

Не можеш да отречеш, че това те кара да се чувстваш добре. Такъв вид грижи, също като спорта, ни се отплащат във времето. Ако не знаеш къде да отдадеш заслуженото  на лицето и тялото си, ние имаме идея за теб. И не само това, но сме ти подготвили и два специални подаръка. 

Dermal Lase e световно отличена естетична клиника с 3 обекта в София на:

  • бул. Арсеналски 2;
  • бул. „Княз Александър Дондуков“ 11;
  • Сан Стефано 22.

Заедно с нашите партньори предоставяме за всички наши клиенти безплатна демо процедура за скулптуриране на тяло – Venus Legacy и Cooltech Define.

Ако това не ти е достатъчно, сме ти подготвили и още нещичко – получаваш ваучер на стойност от 50 лв. за дерматологична или естетична процедура, лазерна епилация или процедури за оформяне на тяло процедура с код NLDERMALLASE. Използвай го във обектите им на бул. Арсеналски 2 и бул. „Княз Александър Дондуков“ 11 до 08.08.2024 г.

***

Е, дадохме ти по една идея за всеки ден от седмицата…почти. Избери това, което те кара да се чувстваш най-добре и го превърни в част от своята рутина. Постоянството и дисциплината са ключът към успеха във всичко, с което се захванеш. 

Очакваме те в залата!