7 доказани начина да влезеш във форма (дори и понякога да те мързи)

Опитвала ли си някога да си създадеш рутина и да ходиш на фитнес поне по 2-3 пъти седмично? В резултат обаче се чувстваш все по-изморена и не виждаш прогрес?   

Подготвили сме ти няколко полезни съвета, с които ще станеш по-постоянна в преследването на своите цели. Без значение дали се опитваш да влезеш във форма за лятото, или просто искаш да подобриш външния си вид, прочети цялата статия и разбери как да повишиш тонуса и самоувереността си.  

  1. Бързо обличай спортната екипировка.

Купи си екип за тренировки, който харесваш и ти доставя удоволствие, когато се виждаш в огледалото с него. А сега си представи колко щастлива ще бъдеш, когато тялото ти влезе в още по-добра форма! Винаги когато започнеш да се чудиш дали да отидеш в залата, или да помързелуваш още малко, обувай клина и ще усетиш прилива на енергия. Ако искаш да тренираш сутрин, полезно ще е да приготвиш сака си от предната вечер. Това е най-бързият начин да убедиш сама себе си, че заслужаваш тази тренировка! 

  1. Запиши се на групова тренировка.

Груповите занимания са не само високо мотивиращи и ефективни, но и те потапят в една специална атмосфера. Атмосфера, в която се превръщаш в част от едно цяло с хора, които знаят какво искат и работят здраво, за да го постигнат. Познанствата с хората в групата могат да се превърнат в неочаквано приятни нови приятелства. А ако пък си по-срамежлива, винаги можеш да поканиш приятелка или колежка със себе си, за да не се чувстваш неловко. Провери графика на груповите занимания в залите на Next Level и запази своето място още сега.  

  1. Започни с базови упражнения.

Независимо дали можеш да отделиш няколко часа в залата, или пък предпочиташ бързо разтягане и малко кардио, не се претоварвай. В началото заложи на лесни и приятни упражнения, които да градираш с времето.  

  1. 10 повторенияв серия (вместо 20 или30). 

Помисли, 10 лицеви упори и 10 клека всеки ден звучи по-лесно и постижимо от 20 или 30, нали? Слушай тялото си, недей да гониш нечии други постижения. Най-важното е всеки следващ път да надскачаш себе си, а не останалите в залата.  

  1. Разхождай се поне по 20 минути на ден.

Тук вече нямаш извинение! Кратката разходка всеки ден е по-освежаваща отколкото предполагаш. Вместо да разчиташ на колата си дори за ходенето до близкия магазин, опитай да използваш градски транспорт или поне… да паркираш по-далече, за да вървиш до целта. Само по 20 минути на ден. 😊 

  1. Зареди организма си с енергия.

Простите въглехидрати се разграждат бързо от организма и ти доставят експресна доза енергия. Снабди тялото си с такива около 30 минути преди тренировка. Ще ги откриеш в някои плодове и млечни продукти.  

Забележка: Прости въглехидрати се съдържат и в сладкишите, газираните напитки и захарта, НО това със сигурност не са храните, които ще ти помогнат да влезеш във форма. Избягвай ги!  

  1. Създай си плейлист с мотивираща музика.

Spotify, Soundcloud или Youtube, а може би използваш друго приложение за слушане на музика? Няма значение, направи си надъхващ плейлист и го слушай по време на своите разходки и тренировки. Музиката винаги повишава настроението и е добър мотиватор по пътя към успеха.  
 

*** 

Може би ти имаш някои свои трикчета, които безотказно те карат да влезеш в залата. Сподели ги с нас!  

Ако ли пък не, опитай да приложиш тези 7 и наблюдавай прогреса си. Не се колебай да се допиташ и до някой от нашите треньори, за да ти издадат още тайни на добрата форма и постоянството в залата. 

Запомни, целта на всяка твоя следваща тренировка е да изграждаш едно по-добро АЗ!