Мултитаскинг, мултивитамин, мултиспорт или защо да тренираш редовно?

Редовните тренировки са предизвикателство за мнозина. Често, за да не сме редовни в залата, си търсим милион причини. “Много е далече”, “Времето е кофти”, “Картата ми е изтекла”, “Искам просто да релаксирам”. Има ли нужда да продължаваме, или в някои от тези вече се припозна? В следващите редове ти даваме няколко минутки време за мотивация. Забрави извиненията!

Тренировките ще те накарат да се чувстваш по-щастлив.

Физическата активност предизвиква промени в частите на мозъка, които отговарят за стреса и притеснението, както и стимулира производството на серотонин. В допълнение, спомага и за производството на еднорфини, които пък ни носят позитивно усещане и променят възприятието за болка.

В изключително натовареното ежедневие, когато цял ден прескачаш от задача на задача, една бърза тренировка след работа или дори в обедната почивка може значително да подобри продуктивността и ефективността ти.

Проучване измежду 24 жени, диагностицирани с деспресия, поставени на тренировъчна програма, показва значително намаляване нивата на депресията.

Ако научните проучвания не са ти достатъчни, сигурни сме, че още по-щастлив ще се почувстваш, когато ти напомним, че всички 9 клуба на Next Level можеш да посещаваш със своята карта Multisport! А ако просто ти се релаксира – отпусни се в сауната. Имаш достъп и до нея.

Тренировките повишават енергийните ти нива

Тренировките са истински енергиен буустер дори и за хора, които твърдят, че чувстват хронична умора или страдат от други заболявания. Всъщност, работата в залата се справя по-добре със състоянието на хронична умора от редица други методи на лечение като пасивните терапии, релаксацията, медикаментозните терапии.

Да не забравяме и факта, че физическата активност влияе положително на белия дроб и сърцето. Аеробните упражнения вкарват интезивно кислород в организма, като по този начин стимулират правилната работа на белия дроб и на цялото тяло. Сърцето, от своя страна, изпомпва повече кръв, доставяйки кислород на работещите мускули. Редовните тренировки карат сърцето и дробовете да работят по-ефективно. Това е и причината с времето да се чувстваш все по-приятно на тренировка и да не оставаш без дъх.

Подари енергийна бомба на тялото и ума си, влез в залата!

Тренировките подобряват работата на мозъка и паметта

Прочете за работата на сърцето и за хормоните по-горе, нали? Повечето изпомпена кръв носи кислород и към твоя мозък, което стимулира растежа на мозъчните клетки.

С процеса на остаряване се случват промени в структурата и функцията на този най-важен орган, които могат да предизвикат проблеми с паметта. Различни проучвания отчитат, че редовните тренировки забавят тези процеси и дори стимулират центровете в мозъка, които отговарят за учене и запаметяване на информация.

Тренировките повишават качеството на съня и на сексуалния ти живот

Редовните тренировки те карат да спиш по-добре, по-дълго и да заспиваш по-бързо. Около 4 пъти по-бързо.  Да си легнеш дори само след кратка разходка или малко стречинг гарантира по-приятно преживяване в царството на Морфей.

Ако пък не ти се спи, имаме още една добра новина за теб! Физическата активност подобрява и представянето в леглото. Тялото ти става по-гъвкаво и силно, кръвта циркулира по-интензивно, произвеждаш повече хормони и усещаш по-голямо удоволствие. Редовните посещения в залата повишават либидото при жените и помагат на мъжете да се справят с еректилната дисфункция.

Подобри тези и поне още толкова елемента в качеството си на живот само с… една Multisport карта. Тествай волята си и влез в залата. И запомни – спираме не когато се изморим, а когато постигнем целта си!