ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА LES MILLS GRIT

Смятана за един от най-бързите начини да издигнеш физическата си форма на следващо ниво, високоинтензивната интервална тренировка LES MILLS GRIT изгражда сърдечно-съдов фитнес и чиста мускулатура, като същевременно стимулира изгарянето на калории. 

Какво представлява интервалната тренировка с висока интензивност?  

Интервална тренировка с висока интензивност (HIIT) е всяка тренировка, която включва кратки, интензивни периоди на интензивно натоварване, следвани от по-малко интензивни периоди на възстановяване. Идеята е, че можеш да достигнеш физическите си предели за кратък период от време, да си починеш и след това да повториш натоварването. Това редуване позволява да достигаш максимума си на натоварване, където всъщност тренировката дава резултат. Формулата на HIIT може да бъде приложена на практика към почти всеки тип упражнения – бягане, колоездене, групови упражнения и функционални тренировки.    

Защо Les Mills Grit е идеалната HIIT тренировка?  

Les Mills Gritвключва разнообразие от функционални упражнения, които са научно структурирани и тествани, за да се гарантира, че повишават сърдечния ритъм до специфични тренировъчни нива в определени интервали. Тези високоефективни упражнения се изпълняват на фона на мотивираща музика и се ръководят от професионално обучени треньори, които те стимулират да дадеш максимума от себе си.  

Защо да практикуваш Les Mills Grit?

Ако си достигнал определени нива в своята физическа подготовка, тази тренировка ще ти позволи да предизвикаш себе си и да излезеш отвъд лимитите си. Само с няколко кратки тренировки на седмица бързо ще подобриш способностите си в аеробните упражнения и атлетичната си форма.  

Колко калории се горят с Les Mills Grit?  

В рамките на 30-минутна тренировка Lеs Mills Grit се изгарят средно 320 калории* – и това е само началото. Les Mills Grit засилва метаболизма и води до ускорена промяна във физическата форма.    

Какви упражнения се правят по време на Les Mills Grit?  

Спринтове с високо вдигнати колене, бърпита, катерач, скокове и клекове със скок – това са само част от упражненията, които ще срещнеш по време на Les Mills Grit. Разновидностите на тренировката са 2 – Athletic и Strength. При първата има повече упражнения за скорост и гъвкавост, докато при втората се използват тежести при клекове, напади и мъртва тяга.  

Наистина ли Les Mills Grit дава резултат? 

Да! Тренировката намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и е изключително ефективна в изгарянето на упортите мазнини в коремната област. Редица проучвания доказват, че този тип HIIT тренировки активират мускулите в най-висока степен и изгарят най-много мазнини. А това става чрез удълженото усвояване на кислород, благодарение на което организмът изгаря мазнини дълго след като тренировката е приключила.  

Колко често трябва да практикувам Les Mills Grit? 

Лесно е да се пристрастиш към HIIT заради високите нива на ендорфини, но не трябва да практикуваш Lеs Mills Grit повече от 2 пъти седмично. Ново изследване по темата разкрива, че оптимални резултати се постигат, когато ограничиш времето на натоварване и висок пулс до 30-40-60 минути седмично (което се равнява максимум на две тренировки). 

Каква физическа подготовка трябва да имам?

Ако си начинаещ, не е особено разумно да се насочиш директно към HIIT. Предлагаме ти първо да изградиш добра база с регулярни кардио и силови тренировки. Добро начало са други тренировки от Les Mills програмата като BodyCombat и BodyPump.   

Дори и да посетиш директно Les Mills Grit, не се тревожи. Упражненията са лесни и бързо ще ги научиш. А и страхотните треньори са винаги на разположение, за да ти съдействат и да те насочат. 

Какво ми е нужно за тренировката?

Необходими са ти удобни спортни дрехи и обувки, бутилка с вода и кърпа. Останалото оборудване ще откриеш в залата. 

Мога ли да практикувам Les Mills Grit по време на бременност?

Това не е добра идея, тъй като бременността не е подходящият момент да подлагаш тялото си на такива крайни предизвикателства.  

Къде мога да практикувам Les Mills Grit?

Можеш да намериш най-удобния клас по Les Mills Grit тук.