ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА LES MILLS CORE

Защо работи тренировката, колко калории се изгарят, откъде да започнете

 

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА LES MILLS CORE

От Ема Хоган

Вдъхновена от принципите на подготовка на атлетите, тази тренировка за коремните мускули води до отлични резултати и спортни резултати. Ако искате да тичате по-бързо, да се движите по-пъргаво и да сте по-добри във всичко, което правите, LES MILLS CORE ще ви помогне да го постигнете.

ЗАЩО РАБОТИ LES MILLS CORE?

LES MILLS CORE е тренировка за коремната мускулатура, която използва тренировъчните принципи за подготовка на атлетите за изграждане на сила, стабилност и издръжливост. Всяка тренировка включва комбинация от доказано работещи упражнения и интегрирани иновации, които тренират мускулите на торса, които свързват горната и долната част на тялото. Благодарение на тези интегрирани упражнения можете едновременно и ефективно да работите с всички големи мускулни групи от рамото до коляното, което е един от най-бързите начини за подобряване на функционалната сила и увеличаване на спортните постижения.

КОЛКО КАЛОРИИ СЕ ГОРЯТ С LES MILLS CORE?

Калориите, които се изгарят по време на тренировка по LES MILLS CORE са относително малко, но дългосрочният ефект е по-ценен. С LES MILLS CORE изграждате чиста мускулна маса, което от своя страна повишава способността на тялото да гори калории по време на силови и високоинтензивни упражнения. Изследвания показват, че LES MILLS CORE ви помага да тичате по-бързо и по-ефективно.

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ПРАКТИКУВАМ LES MILLS CORE?

За най-добри резултати препоръчваме 2 до 3 тренировки седмично, като между тях трябва да има поне един ден почивка. Добавете и две или три кардио тренировки , както и силова тренировка и ще оформите и тонизирате тялото си за кратко време. Нещо важно, което трябва да запомните, е, че LES MILLS CORE изморява всички стабилизиращи коремни мускули и затова трябва да избягвате каквито и да било упражнения с тежести след тренировка LES MILLS CORE.

КАКВИ УПРАЖНЕНИЯ СЕ ПРАВЯТ ПО ВРЕМЕ НА LES MILLS CORE?

Независимо дали ще изберете 30- или 45-минутна тренировка LES MILLS CORE, можете да очаквате динамична комбинация от доказано работещи и иновативни упражнения за коремната област. Всичко от планк и упражнения за издръжливост за долната част на корема като вдигане и спускане на краката до тренировки за седалищните мускули, предизвикателства за напречните коремни мускули и за издръжливостта на екстензорните мускули.

НАИСТИНА ЛИ LES MILLS CORE ДАВА РЕЗУЛТАТ?
Да! LES MILLS CORE е изключително ефективен начин да подобрите силата на коремните мускули, да тонизирате ханша, бедрата и краката, да подобрите стойката и да предотвратите наранявания.

Електродно тестване подчертава засилена активация на мускулите, която идва от упражненията за коремните мускули, интегрирани в LES MILLS CORE. Изследване показва, че LES MILLS CORE също така подобрява спортните постижения. Само за шест седмици бегачите, които включват LES MILLS CORE в подготовката си, подобряват скоростта и симетрията при бягане.

КАКВА ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА ТРЯБВА ДА ИМАМ?
LES MILLS CORE предлага възможности за хора с различна физическа подготовка. Всяка тренировка акцентира върху информираността и подобряване на техниката, така че да научите как работи вашето тяло и как можете да го направите по-силно. След няколко занимания ще видите и усетите, че формата ви се подобрява, а силата ви нараства.

ТРЯБВАТ ЛИ МИ ТЕЖЕСТИ ЗА LES MILLS CORE?
Някои от упражненията, които правите по време на LES MILLS CORE, използват тежести или ластици. Дали да правите тренировката с тях, винаги е въпрос на личен избор. Но ще постигнете добри резултати дари и да работите само със собствена тежест. Ако ползвате тежести или ластици и смятате, че това компрометира вашата тренировка, спрете и започнете отначало. Или просто се откажете от тяхното използване изобщо.

В случай че решите да инвестирате в ластици, SMARTBAND™ са специално разработени, за да ви помогнат да останете в „зоната на взаимодействие“. Тежестите SMARTBAR™ също са чудесен избор за LES MILLS CORE, тъй като имат ергономичен дизайн и са проектирани за упражнения със свободни тежести.

КАКВО МИ Е НУЖНО ЗА ТРЕНИРОВКА LES MILLS CORE?
Ще са ви нужни удобни дрехи и обувки, както и бутилка с вода и кърпа.

МОГА ЛИ ДА ПРАКТИКУВАМ LES MILLS CORE ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?
Ако искате да практикувате LES MILLS CORE по време на бременност, ви препоръчваме да се консултирате със своя лекар или акушер, тъй като те най-добре познават медицинската ви история. С напредването на бременността ще видите, че някои упражнения и позиции стават по-трудни, така че периодичното им преразглеждане ще гарантира най-доброто за вас и вашето бебе. Също така е добре да информирате инструктора си, че сте бременна, за да ви предложи различни модификации на тренировката, подходящи за вашето състояние.

КАК ДА СТАНА ИНСТРУКТОР ПО LES MILLS CORE?
Първата стъпка е да се свържете с клуб или местния екип на Les Mills. Ние ще ви осигурим обучение, ще преминете през процес на оценка, след което ще бъдете готови да водите свои класове. Можете да разберете какво точно е необходимо, за да станете инструктор по LES MILLS CORE тук.

КЪДЕ МОГА ДА ПРАКТИКУВАМ LES MILLS CORE?
Можете да намерите най-близкия клас по LES MILLS CORE тук.

Можете да проверите и в LES MILLS On Demand и да практикувате LES MILLS CORE когато и където пожелаете.