Вода с лимон сутрин или вечер?

За никого не е тайна, че пиенето на вода с лимон е полезно, нали? В различните източници на информация обаче вероятно си срещал различни теории за правилното време да се приема тя.  

Ето защо ти подготвихме списък с очакваните резултати от сутрешното и вечерното пиене на вода с лимон.   

ЗАПОЧВАМЕ С РЕЦЕПТАТА: 

  • Голяма чаша с хладка вода 
  • 1-2 супени лъжици лимонов сок  
  • Малко мед (по желание) 

Съвет: За да си спестиш досадните пръски лимон по дрехите всяка сутрин, използвай сокоизстисквачка. Изцеди по-голямо количество сок наведнъж и го замрази във формички за лед. Докато сънено търкаш очи сутрин преди работа, просто грабваш едно ледено блокче, пускаш го в чашата си и готово. С него ще охладиш и водата, ако си превишил приятната за пиене температура.  

ВОДА С ЛИМОН ВСЯКА СУТРИН. НО ЗАЩО? 

Нека бъдем оптимисти и предположим, че успяваш да спиш по цели 8 часа на денонощие. Това са 8 часа, в които (почти) не си приемал вода. Тялото ти вероятно се чувства леко дехидратирано рано сутрин. Водата с лимон, изпита преди закуската и кафето, ще започне процеса на хидратация и ще забърза метаболизма ти. Доста важен фактор, особено ако се опитваш да свалиш някой и друг излишен килограм.  

Цитрусите традиционно се възприемат и като източници на енергия – с аромата и хранителните си свойства. Като споменахме източник на енергия, опитвал ли си да тренираш рано сутрин? Това е другият ни любим начин да се заредим с мотивация и сила за целия дълъг работен ден! Виж графика на сутрешните ни групови тренировки в твоя клуб или заповядай на индивидуална. Дори и само половин час кардио прави чудеса. 

Редовно стимулираната храносмилателна система води до намаляване на теглото, а редовно стимулираният ум води до спокойствие, позитивизъм и повече успехи на работа. Изненадващо, но водата с лимон има и това свойство! Тя алкализира организма ти и му придава чувство за свежест, здраве и сила.  

Стартът на деня ще е по-свеж след полезната напитка и в буквалния смисъл, защото тя наутрализира лошия дъх. Разбира се, не бива да забравяш пастата за зъби! 

ВОДА С ЛИМОН ПРЕДИ ЛЯГАНЕ. ДАЛИ? 

Чашата с хладка вода и лимон може да бъде част и от вечерната ти рутина. Цитрусовите плодове са мощен детокс, особено по време на сън, когато организмът ти е в покой. Спи спокойно, докато изхвърляш токсините. 

Лимоновата вода ще ти помогне и ако страдаш от констипация. Да, знаем, че никой не желае да говори за това, но този проблем съществува. Нали си спомняш за загубата на тегло? За да успееш, трябва първо да освободиш тялото си от задържаното. Стимулирай го да функионира правилно.  

През студения сезон, в който се оказваме преследвани от вируси и настинки, лимонът ще ти доставя необходимата доза витамин C, така че да повиши имунната ти защита и да останеш здрав. 

Интересен факт: Лимоновата вода помага и при слънчасване! Случвало ли ти се? Ние гарантираме, че чашата с лимон действа по-бързо от някои лекарства.  

Напомняме ти и за още една полезна вечерна рутина – кратка тренировка с помощта на нашата онлайн платформа. Избери йога или стречинг от комфорта на твоята спалня или хол за спокоен сън и добра форма. 

Е, причините да приемаш редовно вода с лимон са много. Вероятно има и още, важното е да го превърнеш в рутина. Ние я обичаме с добавка мъничко мед и джинджифил. А ти?