Наслади се на масаж в Next Level The Mall

Знаеш ли, че масажът като лечебно и профилактично средство е толкова стар, колкото е старо човечеството? Днес, с напредване на науката, той не само че не остарява, а напротив – все повече се развива и надгражда на забазата на старите лечебни традиции в комбинация с научните достижения на неврофизиологията.

Какво представлява масажът?

Масажът е една терапия, която няма странични ефекти – не интоксикира, не алергизира, не води до привикване и зависимост и т.н. Той не трябва да се приема като алтернативна медицина, а като част от физикалната медицина.

В нашата зала в The Mall на твое разположение ще бъде масажистът Иво Велинов. Той е сертифициран кинезитерапевт, учил в Националната спортна академия „Васил Левски”, а след това специализирал в Германия, Турция, Гърция и Австралия.

Велинов има богат опит в сферата на кинезитерапията и физиотерапията. Работил е за Националния отбор по футбол, футболен отбор Марек – Дупница, персонални спортисти и любители на спорта. Работил и работи с хора от различни възрастови групи.

Час за масаж при него ще можете да пазишете в графика му на рецепция или по телефона. Освен три вида масаж – класически, дълбокотъканен и спортен, с възможност за 30 или 60 мин. продължителност, Велинов ще предложи на нашите клиенти и различни кинезитерапевтични техники.

Какво представлява кинезитерапията?

Към физикалната терапия спада и кинезитерапията. От своя страна, тя се дели на активна и пасивна кинезитерапия. При активната клиентът извършва сам движението – гимнастически упражнения, подводна гимнастика, обучение в ходене, тереннолечение, обучение в стоеж на правилна поза и тн., докато при пасивната се прилага лечение чрез движение върху клиента – лечебен масаж, мануална терапия, екстензионна терапия, пасивни движения и др.

Под влиянието на дозираното механично дразнене в организма се получават различни реакции.

Най-непосредствената, най-елементарната реакция е местното механично действие – разнасяне на тъканни течности – отоци, разтягане на кожата например изглаждане на цикатрикси, изцеждане и др.

Основното действие е рефлекторното, т.е. рецепторният апарат приема дразненето и изпраща импулси по оферентните пътища до ЦНС. От там се получава отговор по еферентните нервни пътища както към тъканите, които са обработени, така и по други отдалечени места, свързани по нервния път с обработените зони и даващи специфична реакция – отговор на дразненето. Например под влиянието на масажа, кожата се зачервява рефлекторно, мускулатурата се тонизира или релаксира в зависимост от техниката, но в рамките на даден сегмент се повлиява и определен вътрешен орган, и предимно ЦНС.

Какво е благотворното действие на масажа и кинезитерапията за тялото?

Масажът има благотворно въздействие върху кожата, лимфната система, кръвоностната система, скелетната мускулатура, ставите и околоставните тъкани, нервната система.

Разбира се комбинацията от масаж с добра кинезитерапия, дава изключителен резултат върху опорно двигателния апарат и нервната система на човек.

Своя час за масаж, запиши на телефон: 0879 419 312.