10 мотивационни фрази, след които няма да пропуснеш следващата тренировка

Понякога ти е трудно да поддържаш темпото на тренировките си, нали? Или пък усещаш ходенето до залата повече като задължение, отколкото като грижа за теб и твоето тяло? Загубата на мотивация е често срещан проблем, с който всички сме се сблъсквали в някакъв момент от своето “пътешествие” до здравата и красива форма. Не си сам!  

Подготвили сме ти 10 мотивиращи фрази, които да си припомняш всеки път, когато се колебаеш дали да се запътиш към фитнеса, или да продължиш да се излежаваш на удобния диван вкъщи.  

  1. Извиненията няма да усъвършенстват формата ти.

“Извиненията горят 0 калории.” 

А какво ако вместо да си измисляш оправдания защо да не тренираш, направиш една кратка 10-15-минутна тренировка?  

Избери си 2 или 3 мотивиращи парчета и просто се раздвижи, докато те вървят на плейъра. Може да го направиш и у дома. Не, този тип тренировка няма да ти донесе мечтаната коремна преса, но пък ще те накара да се чувстваш по-свеж и… може да подейства като мотиватор да продължиш в залата.  

Запомни – дори кратката тренировка е по-добре от никаква тренировка! 

  1. Не си поставяй ненужни ограничения.

“Не спирай, когато си изморен, спри, когато си постигнал целта си.” 

Единствената разлика между хората, които постигат целите си, и тези, които не успяват, е, че първите продължават дори отвъд лимитите си. Поне мъничко отвъд тях! Всеки ден. Неизбежно е да чувстваш умора по време на тренировка или някое упражнение да те затруднява повече от друго. Да спреш обаче, просто не е опция.  

Да спреш за малко, за да се възстановиш – да, разбира се!  

Само онези, които продължават отново след това и остават постоянни в своите тренировки, започват да виждат резултати. Не позволявай на временния дискомфорт да бъде по-силен от твоята цел – да бъдеш по-силната версия на себе си.  

  1. Действията струват повече от мечтите.

“Недей да мечтаеш за красиво тяло, работи за него.”  

Мечтите са нещо страхотно, но ще си останат такива, докато ти не ги превърнеш в реалност.  

Просто да мечтаеш за нещо не е достатъчно, за да го постигнеш. Мускулите не растат за една нощ само с мечти. Работи упорито в залата всеки ден и неусетно ще видиш как мечтите ти се превръщат в реалност.  

Ако все още нямаш абонамент за фитнес, не пропускай да разгледаш нашите предложения и да избереш най-подходящия спрямо своето ежедневие и поставени цели. 

  1. Грижи се добре за своето тяло.

“Недей да тренираш, защото мразиш тялото си, тренирай, защото обичаш тялото си.” 

Всичките ти притежания – дрехите, аксесоарите, автомобила ти, всичко може да бъде заменено с нещо друго. Не и твоето тяло. То е единствено, незаменимо и… прекрасно! Обичай го и се грижи за него. Поддържай го здраво и в добра форма.  

Тренировката е най-добрият и лесен вид грижа за себе си. Тя не бива да бъде омразно наказание за това, че не се харесваш, а напротив – подарени мигове удоволствие и инвестиция в по-доброто ти Аз. 

И като споменахме по-доброто ти Аз, имаме за теб и няколко убедителни причини защо да се погрижиш за своето бомбастично дупе още днес. Виж ги и отивай в залата!  

  1. Направи нещо, което никога не си правил.

“Ако искаш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога не си правил.” 

Промяната идва с предизвикателства. Да тренираш повече от 1 път в седмицата, вероятно ще е предизвикателство за теб, но само така ще постигнеш по-добрата форма, която тайничко искаш.  

Мечтаеш за красив корем? Направи промени в своя начин на живот, за да го постигнеш. Ако с рутината ти на хранене и тренировки до момента, не се е получило, то излез от зоната си на комфорт. Не се страхувай да промениш своя режим или дори да наемеш личен треньор, който да ти помогне. Направи го с темпото, което е удобно за теб. Малките крачки в правилната посока означават повече от никакви крачки. Не оставай в застой и приеми смело предизвикателствата. 

  1. Ако другите могат да го направят, и ти можеш.

“Някой много по-зает от теб, в момента тренира.” 

“Прекалено съм зает, нямам време за тренировка.” вероятно е най-често използваното извинение. Истината е, че въпросът не се отнася до времето, а до приоритетите ти. Винаги ще успееш да намериш време за нещата, които са важни за теб.  

Хората, които винаги виждаш във фитнеса, не са по-свободни. Те просто приоритизират своите тренировки повече, отколкото ти.  

Ако твоя голяма цел е да влезеш във форма, откажи се от други занимания, които заемат твоето време ежедневно, но не те водят към целта, и започни да тренираш повече.  

По колко време на ден прекарваш пред екрана на своя смартфон? Нашият резултат е 2:30 ч.! А ако отделим само 1:30 ч. от тях за работа във фитнеса, ще бъдем в по-добра форма, по-красиви и най-важното – по-щастливи!   

  1. Първо тренирай своя ум.

“Тялото ти постига това, в което твоето съзнание вярва.”  

Мирогледът е ключът към всичко. 

Ти си способен да постигнеш висчко, което умът ти приеме и в което повярва. Тялото и мускулите ти контролират движенията, но умът контролира цялото тяло.  

Негативната настройка преди тренировка, няма да доведе до позитивни резултати. Първо релаксирай своето съзнание, вдишай дълбоко, усмихни се и влез във фитнеса с вярата, че те очакват страхотна тренировка и страхотни резултати.  

  1. Веднъж започнато, става все по-лесно.

“Най-трудната част от тренировката е да я започнеш.” 

Забелязвал ли си, че да се накараш да започнеш да тренираш, е по-трудно от самата тренировка?  

Спри да си измисляш оправдания и задачки, за да отложиш тренировката още малко. Не си обещавай, че ще я направиш утре. Започни днес! 

Извади постелката си за йога у дома или пък се разходи до залата, за да се раздвижиш преди същинската част. Обещаваме ти, че в момента, в който започнеш, става много по-лесно. Просто го направи!  

  1. Лоша тренировка не съществува.

“Единствената лоша тренировка е тази, която не се е случила.” 

Не е нужно да прекараш повече от час в залата, за да отбележиш, че си “тренирал здраво”. Не е задължително и да тренираш всеки ден, ако това е твърде голямо натоварване за твоето тяло.  

Хубаво е да се мотивираш от резултатите на другите, но никога не пренебрегвай сигналите на своя собствен организъм. Тренирай със свое темпо. Важно е да не се отказваш. Дори само 15 минути във фитнеса ще ти се отразят по-добре от 0.  

  1. Ти сам избираш своя резултат!

“Тренирай здраво, постигай своите цели.”  

В края на деня всичко, което има значение, е какво наистина искаш. Искаш да промениш физиката си? Искаш да имаш повече енергия?  

Или пък искаш да си останеш на същото място, където си сега? Прекрасно и изключително важно е да харесваш себе си. Ние обаче вярваме, че винаги можеш да бъдеш по-добър, както и че човек усъвършенства себе си цял живот. Ние го правим всеки ден. Ако и ти работиш в тази посока, очакваме те в една от нашите 9 зали, за да превръщаме целите си в постижения заедно!