Тренировки за деца стартират в Next Level Power Club

Тренировки за деца стартират в Next Level Power Club* от 1 юли 2021 г.
Всички момичета и момчета на възраст от 8 до 14 години са добре дошли да спортуват, да се забавляват заедно и да създават нови приятелства. Нашите усмихнати инструктори са подготвили интересни и ангажиращи активности в часовете по обща физическа подготовка и бокс, с които ще ги накарат да се откъснат от екраните и да излязат от онлайн реалността, в която бяха затворени през изминалата учебна година.

За активно спортуващите родители тренировките винаги са свързани с известно напрежение, тъй като изискват стриктно съобразяване с графика и ангажиментите на децата. Сега те могат да са спокойни, че не трябва да бързат, защото имат възможност да тренират с децата си на едно и също място по едно и също време. Това, освен всички други предимства, пести и време. Допълнително удобство е намиращият се в непосредствена близост паркинг на търговски център The Mall, който позволява безплатен престой в рамките на 2 часа

Защо обща физическа подготовка и бокс

Децата прекараха по-голямата част от изминалата учебна година статични, пред екрана и с ограничени възможности за спорт и пълноценна лична комуникация. Онлайн се провеждаха дори часовете по физическо възпитание, което на практика лиши децата от минимална активност. Това повлия изключително сериозно както на физическото, така и на емоционалното им състояние и допринесе за съществени дефицити в общуването и мотивацията.

От друга страна, най-малките ученици всеки ден се изправят пред предизвикателството да носят тежката раница. По стандарт тя трябва да е 10% от теглото на детето, което значи средно 3-4 кг. За жалост, теглото на учебниците и помагалата нерядко достига до 6-7 кг и дори повече, което е непосилно за крехката детска физика и води до изкривяване на стойката и деформации в походката.

Ето защо избрахме да започнем тренировките за деца в Next Level Power Club* именно със занимания по обща физическа подготовка и бокс – за да върнем навиците им за движение и да ги надградим по посока на философията, че движението е здраве. Те са подходящи както за момичета, така и за момчета във възрастовия диапазон от 8 до 14 години.

В групите по обща физическа подготовка се работи на първо място за изграждането на хармонична физика, гъвкавост, координация и издръжливост в приятелска атмосфера и с много смях. Паралелно с това се развиват качества като самодисциплина, воля, самоконтрол, самочувствие. Децата участват в забавни и ангажиращи групови тренировки, които разгръщат и социалните им умения. Заниманията са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали.

Тренировките по бокс са малко по-интензивни. Един от най-старите спортове в света, боксът учи на дисциплина, закалява волята и подобрява физическите качества. Децата ще станат по-силни, по-издръжливи, по-координирани и в същото време ще се отърват от натрупаната негативна енергия. Високата интензивност на работа спомага и за развитието и укрепването на сърдечно-съдовата, дихателната и нервната им система. Всичко това са качества, които всеки родител се стреми да развие в детето си.

Започваме на 1 юли в Next Level Power Club*.

Очакваме ви!

* Next Level Power Club се намира в Европейски търговски център, Сграда „С“ (ул. „Михаил Тенев“ 1784).