Февруари – Избягай от Депресията

February Depression

Консултантът и психолог на „Beautiful mind in beautiful body“ инициативата е Ани Владимирова. Тя е категорична, че изолацията и стресът в нея, без възможност за добра физическа активност, потискат имунната система и предизвикват депресивни състояния.
„Затова, всяка една тренировка, която учестява сърдечния ритъм и повишава дихателния капацитет, ни позволява да изчистим биохимията на стреса и да освободим всеки орган и система за оптимално функциониране. Груповите тренировки влияят положително заради няколко основни фактора: от една страна, ние се чувстваме част от група, което е свързано с много важната ни потребност да имаме принадлежност, да сме приети. Това дава спокойствие и усещане за справяне. Задействат се и огледалните неврони, в процесите на синхронност, независимо дали танцуваме или изпълняваме заедно еднакви упражнения. Чрез тях ние учим, свързваме се, развиваме се, ставаме по-добра своя версия. Всичко това дава усещане за пълноценност, а ако се върнем на биохимията и така нужният ни за добър емоционален фон серотонин и допамин“, споделя психологът и допълва, че когато изчистим тялото от химическите следи на стреса и изпитаме удоволствието от социалното взаимодействие и синхрон с останалите хора в залата, можем да се съсредоточаваме по-добре, да помним по-добре и да сме по-креативни.
Ако не се възползваме от всички ползи, които спортът носи на физиката и психиката ни, „въртележката на стреса ни кара само да се отбраняваме и да не виждаме детайлите и възможностите“.
„Допълнително ни е нужно постоянството и последователност. Те водят до много повече успешност, отколкото, ако залагаме само на дадености или талант. В този смисъл, спортът е най-добрата инвестиция по отношение на здравето ни, на бизнеса и финансите ни, и за връзките ни.”, допълва психологът.
Кампанията „Красив ум в красиво тяло“ ще протече на два етапа. В първия, посредством онлайн платформа, хората ще могат да изградят свой профил, да научат повече за своето състояние и да разберат коя програма за физическа активност е най-подходяща за тях. Във втората фаза ще получат и персоналното отношение във всички клубове на Next Level и ще бъдат мотивирани подобряват да резултатите си и да не се отказват.
Онези, които попълнят анкетата, ще получат безплатни тренировки от програмата, подходяща за тях. Спектърът от възможности в Next Level е широк, тъй като при нас можете да откриете различни групови тренировки, както от портфолиото на Les Mills, така и класическите йога, зумба, бели денс, kangoo jumps. Можете да се възползвате и от възможностите за индивидуални тренировки със сертифициран фитнес инструктор.
Участниците в кампанията могат да спечелят индивидуален онлайн сеанс със специалист от екипа на Ани Владимирова за допълнителна подкрепа и персонални насоки. Предвидени са и онлайн семинари, както и събития на живо, които ще се реализират, когато обстановката го позволи.
Очаква се платформата да започне работа през февруари.
За повече информация следeте профилите на Next Level във Facebook и Instagram.